Sloopvergunning

Vergeet niet de sloopvergunning tijdig aan te vragen

Gaat u uw winkelinterieur vernieuwen of uw winkelpand slopen? Houd er dan rekening mee dat u tijdig een sloopvergunning aanvraagt. Of vraag De Dijk om die vergunning voor u in orde te maken. Antwoord op de drie meest gestelde vragen over sloopvergunningen vindt u hieronder.

Wanneer heb ik een sloopvergunning nodig?

De voorwaarden voor sloopvergunningen verschillen per gemeente. In de meeste gevallen heeft u een vergunning nodig als u:

  • meer dan 10 m3 sloopafval wilt afvoeren
  • en/of als er bij het slopen asbest vrijkomt.
    Denk eraan dat u ook bij verbouwingen een sloopvergunning nodig kunt hebben, omdat u een bouwwerk gedeeltelijk sloopt. Neem contact op met de afdeling Bouwen en Wonen in uw gemeente voor alle details.

Bij wie moet ik een sloopvergunning aanvragen?

De afdeling Bouwen en Wonen in de gemeente verstrekt sloopvergunningen.

Aan welke eisen moet ik voldoen om een sloopvergunning te krijgen?

De aanvraag voor een sloopvergunning moet aan enkele eisen voldoen. Belangrijk is dat het te slopen bouwwerk geen asbest bevat. Gaat het om een monument? Vergeet dan niet een vergunning aan te vragen in het kader van de Monumentenwet of de provinciale of gemeentelijke monumentenverordening. Iedereen kan een sloopvergunning aanvragen, particulier of bedrijf. U hoeft als aanvrager dus niet zelf aan specifieke eisen te voldoen.